Петък, 30 Март 2018 07:55

Този уикенд Интерхотел Сандански приема първия турнир от Weekend Tour 2018

Този уикенд Интерхотел Сандански приема първия турнир от Weekend Tour 2018

Weekend Tour открива сезон 2018 в една от най-желаните дестинации - Сандански. Sandanski Open 2018 започва в събота, а финалите ще се играят на 1 април. За участие са се записали 44 мъже, 16 жени и 16 смесени двойки. Играчите пристигат в южния град със семействата и приятелите си, настроени за оспорвани срещи, нови запознанства и почивка в минералните басейни на „Интерхотел Сандански“.
рещите ще се играят на кортове, които предлагат безупречни условия. Настилката е изкуствен клей и е лицензирана от Международната федерация по тенис (ITF). Дори след проливен дъжд, тя е готова за игра след само 30 минути, не цапа маратонки и дрехи и не се разпилява при вятър. Освен от отличната тенис база, участници и гости на турнира ще се възползват и от СПА центъра и от ресторантите на „Интерхотел Сандански“, като ще се отдадат на пълен релакс и почивка.

По традиция победителите в трите формата на надпреварата ще получат награди от домакините от „Интерхотел Сандански“ и от организаторите: нощувка за двама, ваучери за пазаруване от магазини Sport Box на продукти с марката Wilson.
Picture
​При мъжете сред изявените фаворити за титлата са Красимир Минтов, Станислав Иванов, Пламен Любенов от Варна, Георги Милев, идващ от Бургас със семейството си и Милен Балтов, който ще защищава титлата си от миналата година. Възможни са обаче и изненади, тъй като в началото на сезона не всички играчи са във върхова форма. Организаторите очакват силна група от Велинград, а не е за подценяване и местният участник Георги Митрев който е двукратен победител на турнира. При жените се очертава сериозна битка, защото на кортовете ще излезе миналогодишната шампионка Илияна Шейтанова, непобедимата Стефка Бончева, Дияна Митeва и разбира се  Мариана Динкова от Пазарджик, която има голям опит в печеленето на турнири.
Sandanski Open 2018 ще бъде тест за най-запалените любители на тениса, които ще се включат във втория турнир на Weekend Tour за годината - Santa Marina Open I от 18 до 20 май. След него ще се проведат Uva Nestrum Open от 1 до 3 юни, Green Life Tennis Holiday от 25 юни до 1 юли Hissar Open от 13 до 15 юли, като и за трите дестинации все още има свободни места и желаещите могат да се запишат още сега!